Το σταφύλι είναι ένα από τα αρχαιότερα φρούτα στον κόσμο. Αναλύσεις σε απολιθώματα μαρτυρούν την ύπαρξη της αμπέλου αρκετά εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που πριν 6000 χρόνια περίπου, καλλιέργησαν την άμπελο συστηματικά και παρήγαγαν κρασιά τα οποία διένεμαν με τα πλοία τους στον τότε γνωστό κόσμο.
Τα κόκκινα κρασιά παράγονται από ολόκληρα τα σταφύλια και είναι η φλούδα κυρίως που τους δίνει το ξεχωριστό χρώμα και τη γεύση. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του ερυθρού κρασιού βοηθούν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, καθώς αυξάνουν την καλή χοληστερόλη και προστατεύουν τις αρτηρίες. Γνωστές ερυθρές ποικιλίες είναι Cabernet Franc (καμπερνε φραν), Syrah (σιρά), Merlot (μερλό), Cabernet Sauvignon (καμπερνέ σαβινιόν), Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο.
Στην Κάβα Θεοδωρίδης μπορείς να βρεις ερυθρά κρασιά από διάφορους παραγωγούς και χώρες προέλευσης στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Ανακάλυψε μοναδικές ποικιλίες κόκκινου κρασιού από αμπελουργούς της Ελλάδας και όλου του κόσμου.