To επιδόρπιο / γλυκό κρασί είναι το κρασί που σερβίρεται μετά το τέλος του κυρίου γεύματος σαν ένας επίλογος που θα κάνει την εμπειρία του γεύματος πραγματικά αξέχαστη. Το σερβίρισμα ενός επιδόρπιου / γλυκού κρασιού ή κάποιου άλλου αλκοολούχου ποτού μετά το φαγητό συνηθίζεται για δύο λόγους: για να μας αφήσει με γλυκιά και ευχάριστη γεύση και (το πιο σημαντικό) για να μας βοηθήσει να χωνέψουμε. Το τελευταίο επιτυγχάνεται από το υψηλό αλκοόλ, αλλά και από τα οξέα που περιέχει το ποτό, και τα οποία επισπεύδουν την διαδικασία της πέψης.
Στην Κάβα Θεοδωρίδης μπορείς να βρεις επιδόρπια / γλυκά κρασιά από διάφορους παραγωγούς και χώρες προέλευσης στις καλύτερες τιμές της αγοράς.